Financiar

#dunare #trafic fluvial #transport #potential #traian băsescu

Basescu: Potentialul de transport al Dunarii este subvalorificat

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Constanta, ca o decizie politica de unficare a regulilor de practicate de Comisiile Rinului si Dunarii este problemei realizarii coridorului de transport Rin-Main- Dunare .

Seful statului a adaugat ca "potentialul de transport al Dunarii este subvalorificat", in conditiile in care pe Rin se transporta circa 350 milioane tone marfuri pe an, iar fluviul are 700 de kilometri navigabili, in timp ce pe se transporta doar 60 - 70 de milioane de tone marfa, pe o lungime navigabila de 2.200 km.

"Trebuie sa ne hotaram sa unificam regulile de navigatie . Avem o Comisie a Rinului si o Comisie a Dunarii, fiecare are propriile reguli. O decizie politica de unficare a celor doua reguli de navigatie este esentiala si este cheia problemei", a spus Basescu. El a mentionat ca realizarea coridorului Rin-Main-Dunare putea deveni si o alternativa pentru miscarea resurselor energetice, aducand beneficii si asupra mediului. "Transportul fluvial ar putea deveni o alternativa pentru cel feroviar si cel rutier, contribuind la scaderea poluarii", a explicat seful statului.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea