Financiar

#banci #wall street #taxe # faliment banci

Bancile scad taxele in urma revoltelor clientilor

Dupa ce au fost salvate de la faliment din banii contribuabililor, in 2009, cele mai mari banci din SUA au muscat anul acesta din mana care le-a hranit. Au impus taxe pe depozitele clientilor, adica, exact oamenilor care nu le-au lasat sa moara.

In urma cu doua luni, spre exemplu, Bank of America a anuntat introducerea unei taxe lunare pentru cardurile de debit, cale pe care banca intentiona sa-si compenseze pierderile.

Acum, majoritatea acestor banci isi revizuiesc aceasta decizie, renuntand la taxarea cardurilor de debit. Wells Fargo si JPMorgan sunt doua dintre bancile care au eliminat complet acest tarif.

Ce i-a facut pe bancheri sa se razgandeasca? O revolta neasteptata a consumatorilor care s-a propagat precum un incendiu. Unii clienti si-au mutat banii in banci mai mici sau uniuni de credit.

Altii au luat cu asalt strazile, unindu-si fortele cu miscarea "Occupying Wall Street" pentru a protesta impotriva lacomiei bancherilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea