Financiar

#banci #dobanda #banca. #dobanzi mici # credit in lei

Bancile reduc dobanzile la creditele in lei

Bancile din Romania urmeaza sfatul Bancii Nationale si ofera credite in lei cu dobanzi din ce in ce mai mici.

Statistica arata insa ca romanii prefera creditele in valuta. Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale, a cerut bancilor comerciale sa reduca dobanzile la creditele in lei pentru a impulsiona imprumuturile in moneda nationala. Astfel, si bancherii sunt deschisi la aceasta propunere a guvernatorului BNR.

Analistii financiari incurajeaza si ei aceasta decizie a BNR. De altfel, creditele in lei sunt in prezent cele mai avantajoase pentru clienti. Dobanzile la creditele in euro nu au suferit nicio modificare in ultima perioada. La creditele in lei pentru produsele de nevoi personale fara ipoteca tendinta este de scadere a dobanzilor.

Specialistii recomanda insa populatiei sa fie atenti la comisioanele practicate de banci. De asemenea, este indicat ca cei care achizitioneaza astfel de credite sa fie atenti si la evolutia dobanzilor pe interbancar.

Valoarea EURIBOR si comisioanele care se percep in momentul semnarii un contract de credit sunt cele mai importante aspecte de care trebuie tinut cont.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea