Financiar

#prima casa 3 #imprumuturi #imobiliare #banci

Bancile propun programul "Prima Casa 3"

Bancherii vor un nou program prin care Guvernul sa ofere o serie de garantii pentru achizitionarea de locuinte, potrivit money.ro.

In viziunea bancilor, varianta cu numarul 3 a programului Prima Casa tinteste apartamentele mai scumpe.

“In Prima Casa 3 , bancile vor accepta mai mult risc. Cererea ar putea sa creasca daca imprumuturile ar fi mai mari. Sunt multe apartamente construite care asteapta sa fie cumparate”,  a declarat Dominic Bruynseels , director general BCR.

 Potrivit spuselor lui steven van groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania , clientii ar putea obtine finantari mai mari, in urma impartirii riscului intre banci si Fondul de Garantare: “Daca statul este dispus sa ofere 50.000 de euro garantii, atunci de ce nu mergem pana la 100.000 de euro finantare, impartind riscul

Plafonul pentru programul prima casa 2 este in prezent de 60.000 de euro, care se acord pentru achizitionarea de locuinte in imobile finalizate. Reprezentatii bancilor spun ca Prima Casa 2 a avut succesul scontat, clientii obtinand  pana in acest moment finantari de peste 700 milioane de euro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea