Financiar

#bnr #garantie #provizion #restante #banci

Bancile pot reduce provizioanele la creditele cu restante mai mari de 90 de zile

Bancile vor putea reduce cu 25% din valoarea garantiilor aferente, nivelul provizioanelor constituite pentru creditele considerate a fi "pierdere", adica cele care inregistreaza restante mai mari de 90 de zile sau cele pentru care s-au initiat proceduri judiciare, a anuntat vineri BNR.

" Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a aprobat noul Regulament privind clasificarea creditelor si plasamentelor, precum si constituirea, regularizarea si utilizarea provizioanelor specifice de risc de credit ", potrivit comunicatului emis de banca nationala .

BNR a precizat ca noul cadru de reglementare are ca obiectiv apropierea treptata a reglementarilor nationale de standardele internationale de raportare financiara in ceea ce priveste regimul garantiilor aferente creditelor cu intarzieri la plata de mai mult de 90 zile in procesul de constituire a provizioanelor.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea