Financiar

#reguli #banci #banca. #autoritatea nationala pentru protectia consumatorilor

Bancile, obligate sa afiseze la intrare toate comisioanele percepute

Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor ( ANPC ), a declarat, joi, la Mamaia, ca a transmis un ordin la Monitorul Oficial, care se refera la o serie de reguli noi ce vor trebui sa fie respectate de banci.

Acest ordin face referire la informarea celor care apeleaza la serviciile financiar-bancare si la obligatia bancilor de a afisa pe un ecran TV sau LCD, in fiecare agentie, informatiile despre serviciile pe care le ofera, conform capital.ro.

"Aici ma refer la dobanda anuala efectiva, toate comisioanele, toate costurile, anumite informatii strict legate de acest domeniu. Iar tot pe acest ecran va exista o banda, acolo unde, pe langa alte informatii, ANPC va prezenta aspecte din activitatea autoritatii, legate de controalele sau reclamatiile pe care le primim fata de ceea ce inseamna serviciile financiar-bancare", a declarat Cerbulescu.

Oficialul ANPC a mai spus ca acest ordin are ca termen limita de aplicare data de 1 ianuarie 2012 .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea