Financiar

#banci #anpc #sucursale #ecrane tv

Bancile, obligate de ANPC sa-si instaleze monitoare in sucursale

Bancile vor fi obligate sa isi instaleze in sucursale ecrane TV cu o diagonala de minimum 70 de centimetri, se arata intr-un ordin al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Pe ecranele TV vor fi afisate informatii privind drepturile si obligatiile consumatorilor si explicatii cu privire la termenii financiari-bancari, scrie gandul.info.

Bancile vor fi obligate "sa asigure un spatiu permanent de minimum 10% din dimensiunea ecranului TV pentru comunicatele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor privind educarea si avertizarea consumatorilor privind serviciile bancare ", se arata in ordinul ANPC.

In acelasi document, se stipuleaza ca “suporturile de afisare vor fi instalate astfel incat sa fie in campul vizual al consumatorilor aflati in interiorul sucursalei bancare”.

Ordinul va intra in vigoare in 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

Scopul acestui ordin ANPC este "corecta informare a consumatorilor de servicii bancare ", precum si "avertizarea consumatorilor privind indatorarea excesiva ".

Toate informatiile care vor rula pe ecranele TV vor trebuie sa fie actualizate zilnic si sa cuprinda "toate elementele de pret si principalele conditii ale ofertei comerciale: rata indice de referinta /comision de operare, curs valutar al zilei si altele".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea