Financiar

#ordonanta 50 #banci #comisioane #credite

Bancile nu mai au voie sa mareasca comisioanele creditelor deja contractate

Comisia Buget -Finante a Camerei Deputatilor a reluat ieri dezbaterea pe amendamente a Ordonantei 50 privind creditele de consum.

In urma sedintei de ieri, deputatii au decis ca nicio banca nu mai are dreptul sa mareasca tarifele si comisioanele bancare pe timpul derularii contractului, dar nici sa introduca alte costuri suplimentare pentru serviciile bancare, fara acordul acordul clientilor.

De asemenea, comisia a mai aprobat amendamentul prin care “se interzice perceperea unui comision de retragere pentru sumele trase din credit, cu exceptia cazului in care retragerea sumelor de bani din credit se realizeaza prin intermediul unui instrument de plata , card de credit /debit".

Dupa avizul Comisiei Buget-Finante, actul normativ urmeaza sa fie dezbatut in plenul Camerei Deputatilor si sa devina lege dupa promulgarea ei de catre presedintele Traian Basescu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea