Financiar

#criza #credite #bani #banca.

Bancile-mama isi vor reduce din generozitate

Seful BNR crede ca, pe viitor, institutiile bancare straine care detin sucursale in Romania ar putea scadea din finantari .

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu , se teme ca bancile-mama care au sucursale si in Romania nu vor mai fi atat de generoase cand va veni vorba de finantarea lor.

„Am facut un inventar al finantarilor si am vazut structura echilibrata si eficienta, atat in ceea ce priveste finantarile pe termen lung, cat si pe termen scurt , fara clauze periculoase, iar in lunile care au trecut - de exemplu in octombrie -, multe banci au reactionat corect si nu numai ca nu au retras bani, dar au intarit finantarile catre subsidiarele din Romania“, a spus Isarescu.

Cu toate acestea, el a mai amintit ca „acest lucru nu inseamna ca avem certitudinea ca liniile respective de finantare vor fi innoite odata ajunse la scadenta“.

Continuarea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea