Financiar

#executare #banci #mall-uri #datorii

Bancile continua sa execute in 2011 mall-urile cu probleme

Bancile vor continua si in 2011 sa execute centrele comerciale care nu au retalileri puternici si care detin cladiri de birouri cu un grad redus de inchiriere , scrie jurnalul.ro.

“Daca 2009 a fost un an al contabilizarii expunerii bancilor pe segmentul imobiliar, cand acestea au facut o situatie a imprumuturilor, au constituit politica de provizionare mai permisiva, anul acesta bancile au recurs la masuri mai ferme si mai drastice, lichidand proprietati. Cateva dintre exemplele cele mai elocvente sunt Tiago Oradea, terenul din Buftea al Raiffeisen Bank si City Mall, in curs de lichidare ", a declarat Cristian Ustinescu, director la DTZ Echinox .

Ustinescu spune ca bancile nu mai sunt dispuse sa amane rambursarea imprumuturilor ajunse la maturitate, cele mai expuse fiind centrele comerciale secundare.

“Se regasesc aici centrele comerciale secundare, care nu sunt ancorate de retaileri puternici sau cladirile de birouri care, datorita locatiei descentralizate sau a calitatii finisajelor si a dotarilor tehnice nu au atins un grad satisfacator de inchiriere. Cred ca in 2011 vor continua lichidarile, cu precadere in aceasta categorie”, a mai spus Cristian Ustinescu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea