Financiar

#credit #blocat #card #banca.

Bancile blocheaza cardurile fara sa anunte posesorii

Romanii care au fost in acest an in Spania si au carduri bancare valabile international se pot trezi ca au cardul blocat. Bancile au inceput de ieri sa blocheze cardurile Visa si MasterCard ale clientilor care au trecut prin Spania, din cauza unor suspiciuni de fraudare transmise de operatorii internationali . Oamenii nu sunt insa instiintati anterior iar numarul lor ar putea fi de cateva zeci de mii.

Clientii ING si BCR raman temporar fara cardurile care le ofera acces la cont, dupa ce bancile au inceput de ieri sa blocheze cardurile clientilor care au efectuat operatiuni in Spania. Aceasta masura a fost impusa dupa ce operatorii internationali au transmis suspiciunile cu privire la fraudarea unor conturi, in timp ce modul in care clientii erau informati despre blocarea cardurilor a fost lasat la alegerea bancii.

Potrivit Gandul, clientii ING au inceput sa afle despre blocarea conturilor prin instiintare telefonica, in timp ce posesorii de card BCR au primit mesaje-text pe telefon prin care sunt anuntati ca accesul la cont este blocat si li se dau numerele de telefon de unde pot obtine mai multe informatii. Aceste informari vin insa dupa ce contul a fost blocat. In plus, pentru a putea vorbi cu un angajat al bancii, unii clienti sunt nevoiti sa piarda chiar si o ora, fara a fi preluati de cineva.

Clientii sunt indrumati apoi catre orice sucursala BCR pentru a completa o cerere de reinnoire a cardului pe care il pot ridica dupa zece zile, tot gratuit. "Blocarea cardurilor nu ii impiedica pe posesorii acestora sa aiba acces la banii lor, pana intra in posesia noului card, acestia putand efectua operatiuni in unitatile BCR. Preschimbarea cardurilor se va face gratuit", a precizat pentru Gandul Igor Zganjer, directorul executiv al Directiei Carduri din cadrul BCR.

Numarul romanilor care au declarat ca intentioneaza sa ajunga in Spania in acest an era, conform datelor agentiilor de turism, de aproximativ 40.000, insa se pare ca numarul clientilor afectati de blocarea cardurilor ar fi in jur de 20.000.

Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), la sfarsitul lunii iunie 2009, in Romania existau 24,07 milioane de carduri emise, din care 11,36 milioane sunt carduri active si 12,74 milioane sunt carduri valide in circulatie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea