Financiar

#agent paza #amenda #transport de valori #banca.

Bancile au fost amendate pentru deficiente in sistemele de securitate

Dupa ce Banca Transilvania a fost tinta unui jaf, politia capitalei a demarat o actiune pentru a evalua performantele sistemelor de securitate din cadrul unitatilor financiar- bancare. In urma verificarilor efectuate in ultima luna, politistii au dat amenzi cuprinse intre 500 si 2 000 de lei unitatilor care nu indeplineau normele legale de securitate.

In perioada 16 februarie - 13 martie 2009 au fost evaluate sistemele de securitate a 975 de agentii si sucursale , precum si a 38 de sedii centrale, din cadrul unitatilor financiar-bancare din Bucuresti, potrivit Antena3. Pentru ca Politia Capitalei a identificat deficiente la masurile de securitate ale bancilor, a stabilit termene de remediere si amendat 22 de banci, dintre care 7 sedii centrale si 15 agentii si sucursale.

Cele mai frecvente erori s-au inregistrat la nivelul planului de paza si de transport al valorilor. De asemenea sistemele de alarmare impotriva efractiei au fost modificate, fara respectarea prevederilor legale din domeniu.

Nereguli au fost identificate si in activitatile societatilor de securitate, unde au fost aplicate 31 de sanctiuni. Agentii de paza nu aveau materialele din dotare, respectiv baston ecuson si spray, iar conducatorii nu au luat masurile de a dota cu echipament corespunzator agentii conform legii in vigoare.

"Politia a dat amenzi de 2 000 de lei bancilor si de 500 de lei agentilor"...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea