Financiar

#credite #medici #finantare

Bancile acorda credite speciale pentru medici

In ultimii ani, bancile din Romania au inceput sa vina oferte de finantare specializate pentru profesiile liberale. Dintre acestea, creditele pentru medici reprezinta o categorie importanta. Imprumuturile pentru doctori vizeaza atat nevoile personale, cat si cele profesionale si de investitii ale acestora.

Una dintre bancile care ofera credite pentru medici este Libra Bank. Institutia ofera, de altfel, imprumuturi si pentru farmacisti, juristi, arhitecti, contabili si psihologi.

In ceea ce priveste produsele pentru personalul din sanatate, Libra Bank ofera atat credite de nevoi personale pentru medici, asistenti si tehnicieni, cat si imprumuturi pentru cabinetele medicale (pentru start-up -uri sau investitii).

Creditele pentru cabinete medicale au o valoare maxima de 120.000 lei si pot fi accesate atat in moneda nationala, cat si in dolari sau in euro. Acestea pot fi contractate pe 10 ani, cu gaj, si de 25 de ani, in cazul in care sunt credite cu ipoteca. Pentru acest tip de imprumut se iau in considerare incasarile cabinetului, nu profitul, iar banii pot fi rambursati anticipat fara penalitati, precizeaza banca.

Totodata, banca mai are in portofoliu si credite pentru cabinetele nou infiintate, precum si pentru cele de optica medicala .

Pe langa acestea, medicii pot accesa trei tipuri de imprumuturi de nevoi personale, in moneda nationala, prin care pot obtine maximum 50.000 lei, 120.000 lei, respectiv 600.000 lei. Beneficiarii trebuie sa fie cetateni romani si straini rezidenti in Romania, iar pentru obtinerea creditului se iau in considerare, potrivit bancii, veniturile obtinute la locul de munca (sporuri, venituri cu caracter permanent), veniturile din contracte de prestari servicii, veniturile din contracte de inchiriere inregistrate la Administratia Financiara si pensiile. Totodata, in functie de produsul ales, mai pot fi luate in considerare si venituri care rezulta din activitati independente.

Perioada maxima pe care se pot contracta creditele este de 10 ani, iar dobanda anuala efectiva (DAE) se situeaza intre 18,9% si 26,25%.

La randul sau, Banca Transilvania ofera credite destinate medicilor rezidenti, medicilor specialisti, cabinetelor medicale private, ale caror nevoi de finantare sunt mai mari de 250.000 euro sau echivalent lei, precum si pentru tehicienii dentari.

Pentru a fi eligibili, medicii rezidenti si specialistii trebuie sa aiba statut de persoana fizica autorizata sau sa fie asociati majoritari intr-un SRL ori cabinet medical.

Pe langa creditele pentru cabinete medicale, BT ofera si un card de credit pentru doctori. Acesta are atasata o polita de asigurare pentru malpraxis si ofera si serviciul de Internet Banking gratuit, timp de 6 luni.

Cardul Mastercard Forte pentru medici are o linie de credit care poate ajunge pana la 5.000 de euro, o perioada de gratie de maximum 55 de zile si necesita un rulaj luna maxim de 10%. Perioada de gratie este valabila atat pentru cumparaturile la comercianti, cat si pentru retragerile de numerar.

Totodata, posesorii cardului beneficiaza de comision 0 pentru toate cumparaturile efectuate la comercianti, indiferent daca operatiunile au loc in tara sau in strainatate si de comision 0 de conversie valutara pentru tranzactiile cu cardul efectuate in alte tari.

O alta institutie care ofera credite pentru medici este Volksbank Romania. Banca are patru produse in aceasta categorie, cu ajutorul carora medicii pot cumpara imobile, echipamente medicale sau pot face diverse plati curente. Imprumuturile sunt destinate tuturor categoriilor de medici specialisti, pot fi accesate pe o perioada de 36, 60, respectiv 300 de luni, iar sumele maxime aceesate depind de experienta medicilor care le solicita.

Si Raiffeisen Bank are in portofoliu trei credite destinate sectorului medical, atat pentru cabinetele mai vechi, cat si pentru start-up-uri. Acestea sunt destinate inceperii afacerii (in cazul start-up-urilor), desfasurarii activitatii si investitiilor si pot ajunge pana la o valoare maxima de 200.000 de euro sau echivalentul in lei. Perioada de rambursare este cuprinsa intre 8 si 15 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea