Financiar

#rau platnici #datorii #biroul de credit #banca.

Banca te scoate din Biroul de Credit cand doreste

Presedintele Asociatiei Bancilor propune scoaterea timpurie din Biroul de Credit a restantierilor de buna credinta. Uita insa ca orice banca poate face acest lucru si in prezent.

Mai multe banci din Romania au fost amendate de-a lungul timpului, pentru ca au ingrosat in mod abuziv randurile rau-platinicilor din baza de date a Biroului de Credit. Nicio banca nu se afla insa in pericol de a fi sanctionata pentru ca a solicitat ilegal retragerea din Birou a vreunui client.

Institutiile de credit au posibilitatea de a solicita oricand scoaterea din Birou a anumitor clienti. Bancile apeleaza insa la aceasta procedura mai degraba ca o exceptie. Printre situatiile despre care bancile spun ca s-ar preta la gratiere se numara intarzierile cauzate de boala sau de o deplasare urgenta in afara tarii. Bancherii solicita acte doveditoare in acest sens, cum ar fi un certificat medical.

Bancile pot solicita, oricand, eliminarea din biroul de credit a unui client considerat rau-platnic. Simpla prezenta in baza de date a Biroului nu inseamna in mod automat restrictia de a mai contracta un credit. Interogarea bazei de date a Biroului are un rol pur consultativ pentru banci care, daca decid ca riscul atasat clientului nu este foarte mare, pot acorda credite si celor prezenti in Birou.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea