Financiar

#banca mondiala #limitare cresteri #inghetare #angajari #sporuri

Banca Mondiala recomanda Romaniei inghetarea salariilor si a angajarilor

Limitarea cresterilor salariale la inflatie, inghetarea angajarilor si un plan multianual de inghetare a sporurilor sunt recomandarile venite din partea Bancii Mondiale pentru autoritatile romane .

Intr-un raport realizat pentru autoritatile romane, expertii institutiei arata ca lipsa unei strategii salariale coerente a permis sindicatelor sa aiba solicitari excesive, sa existe compensatii nedrepte si sa apara distorsiuni pe piata muncii .

"Costurile cu personalul consuma o componenta importanta din bugetul Romaniei. Cheltuielile agregate cu personalul au crescut cu 73% din 2005 pana in 2007, in timp ce PIB a avansat cu doar 40% in aceeasi perioada. Majorarea cheltuielilor a fost determinata partial de cresterea numarului de posturi, in special in cadrul autoritatilor locale si in asa numitele sectoare speciale (politie, jandarmerie , pompieri), insa cea mai mare pondere in avans au avut-o majorarile salariale importante", se arata in raport, obtinut de Mediafax.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea