Financiar

#economie #scadere #banca centrala europeana

Banca Centrala Europeana: Economia Europei se afla inca in scadere

Economia Europei se afla inca in scadere, insa tarile din zona euro vor trebui sa isi continue reformele, a atras atentia Peter Praet, economistul sef al Bancii Centrale Europene (BCE). Intr-un interviu acordat publicatiei germane Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Praet a spus ca, desi pietele financiare s-au mai linistit in ultima perioada, este inca prea devreme pentru a concluziona ca s-a incheiat criza din zona euro.

"Din pacate, ne aflam inca intr-o faza in care economia se contracta (...) exista unele semne pozitive, dar nu este clar daca ne aflam intr-un moment de schimbare radicala a situatiei. Marele pericol este ca guvernele sa devina prea multumite si sa nu faca nimic. Ar fi o greseala tragica si ar anula toata evolutia pozitiva", a mai declarat oficialul BCE.

In viziunea sa, reformele se deruleaza in directia potrivita, economistul dand ca exemple Grecia, Irlanda si Portugalia, tari care au reusit sa-si reduca cheltuielile salariale.

Sursa foto: zf.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea