Financiar

# aur dacic #rege dac koson #cosoni #bani de aur

Aurul dacilor, de vanzare pe Ebay

Deoarece nu exista o buna organizare a pazei siturilor arheologice sau, in unele cazuri, aceasta lipseste total, o mare parte din comorile vechilor neamuri sunt furate si licitate chiar si pe site-uri de vanzare foarte cunoscute.

Mai multi cosoni, bani de aur ce au apartinut dacilor, au fost descoperiti la vanzare pe site-uri precum e-Bay. Hotii s-au dotat cu detectoare de metale si au luat la pas padurile din Hunedoara, unde au descoperit valoroasele monede ale dacilor, iar acum le vand pe sume destul de mari pe aceste site-uri. In ciuda acestor lucruri, autoritatile se declara neputincioase in fata acestor ilegalitati.

In tara au fost aduse si bratarile dacice, o parte importanta a aurului dacic, insa nici in acest sens vestile nu sunt destul de imbucuratoare, deoarece si in jurul acestora sunt ridicate mari semne de intrebare in privinta autenticitatii lor, scrie turismistoric.ro

Cosonii sunt considerate monede de aur emise, pentru scurt timp, de regele dac Koson, care a fost in fruntea dacilor dupa asasinarea lui Burebista.

Sursa foto: ziuanews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea