Financiar

#atrea romania # recuperare caldura #ventilatie

Atrea, lider pe piata ventilatie cu recuperare de caldura: “numarul proiectelor care vor include si solutii de racire centralizata se va dubla la anul, pe segmentul caselor individuale”

Atrea, lider pe piata ventilatie cu recuperare de caldura: “numarul proiectelor care vor include si solutii de racire centralizata se va dubla la anul, pe segmentul caselor individuale”

 

Piata sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura a crescut in ultimul an cu 30%. Romanii care se muta la casa au inceput sa constientizeze necesitatea instalarii unor astfel de solutii, atat din nevoia de a crea un mediu mai confortabil, mai sanatos, dar si pentru ca sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic.

 „Estimam ca piata sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura a crescut cu pana la 30% de la inceputul acestui an. In ceea ce priveste sistemele Atrea, am inregistrat o crestere spectaculoasa pentru unitatile de ventilatie care includ si racire, de aproximativ 300%, insa trebuie sa mentionam ca suntem abia la inceput in piata cu aceste unitati. In orice caz, pe nisa aparatelor de ventilatie cu racire ne asteptam ca si in urmatorul an cererea sa fie in continuare crescuta si estimam o dublare a numarului de proiecte pe segmentul caselor individuale. Din aceste cresteri rezulta faptul ca multi dintre romanii care isi construiesc case inteleg avantajele unei astfel de solutii, mai ales atunci cand vorbim de aerisire si racire folosind acelasi sistem centralizat.

Aceste sisteme functioneaza in regim continuu si mentin temperatura optima vara si iarna, fara a crea curenti deranjanti de aer si fara a avea un consum mare de energie, ca in cazul aparatelor de aer conditonat clasice”, a declarat Dorin Salamac, director general Atrea Romania.

Referitor la aparatele de ventilatie cu recuperare de caldura care nu includ si sistemele de racire, reprezentantul Atrea apreciaza ca, pana la finalul anului, va exista o crestere de 20-25% a cererilor, pe fondul cresterii generale a pietei.

Atrea ofera solutii complete de ventilatie si climatizare, de ultima generatie, pentru toate tipurile de constructii care se remarca prin eficienta foarte mare a recuperatorului de caldura. De asemenea, unitatile sunt versatile si ofera diverse posibilitati de montaj pe plafon, vertical sau tip dulap. Sistemele Atrea sunt automatizate si permit integrarea in orice tip de proiect care include solutii centralizate de control si comanda.

Costurile de implementare incep de la 3500 euro, pentru o casa de 150mp

Costul unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, care sa includa unitatea, sistemul de distributie, punerea in functiune si montajul incepe de la 3.500 euro, daca se ia in cosiderare un proiect clasic de casa de 150 mp si poate ajunge pana la 5000 euro. Pentru solutia completa de ventilatie, care include racire si reincalzire de aer, costul incepe de la 6000 euro si ajunge pana la 10.000 de euro, in functie de suprafata si complexitatea sistemului.

Compania Atrea este lider pe piata locala si europeana in producerea si instalarea de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, pentru zona industriala, comerciala, rezidentiala si Horeca. Toate echipamentele sunt produse in fabricile companiei din Cehia, avand la baza inovatii si brevete proprii. Sistemele sunt concepute pentru a reduce pierderile de energie ale constructiilor, prin aportul de aer curat in incinte, la o temperatura similara cu cea a aerului viciat evacuat. Atrea Romania a fost infiintata in urma cu 7 ani, in prezent fiind una dintre cele mai dinamice companii din piata echipamentelor de ventilatie cu recuperare de caldura.

Foto: Dorin Salamac, director general Atrea Romania

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea