Financiar

Asigurari de sanatate - Facilitati fiscale zero

Forma actuala a Codului Fiscal prevede ca angajatorilor li se deduc din impozitul pe profit cheltuielile cu primele de asigurare voluntara de sanatate incheiate in beneficiul angajatilor, in limita a 200 de euro pe an pentru fiecare participant.

Pe de alta parte, potrivit aceluiasi Cod Fiscal , asigurarea voluntara de sanatate este considerata venit salarial, ceea ce inseamna ca pentru sumele respective se percep impozit pe salariu si pentru pensii, somaj si... sanatate!

Cu alte cuvinte, statul tine artificial in viata sistemul sanitar public – falimentar – inclusiv din banii celor care vor sa fuga de acest sistem, platind in plus pentru a beneficia de servicii mai bune.

"Legislatia este ambigua si incompleta, acesta fiind unul dintre motivele incetinirii ritmului de crestere a afacerilor pe segmentul asigurarilor private de sanatate", a declarat Catalin Chiriac, Product Manager la Euroins. Care sint problemele de care se loveste sistemul de asigurari private de sanatate aflati din revista Saptamana Financiara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea