Financiar

Asigurari de locuinta de la Allianz-Tiriac si Generali

, divizia de servicii financiare de retail a General Electric, vinde asigurari de locuinta de la Allianz-Tiriac si Generali Asigurari pentru clientii care au contractat credite ipotecare si imobiliare, in urma unui parteneriat incheiat cu cei doi asiguratori, a anuntat compania.

"Clientii au posibilitatea de a-si incheia polita de asigurare a locuintei direct in sucursalele GE Money ", a declarat directorul de asigurari a GE Money, Monica Mihai.

In baza unei de locuinta (housing insurance) se asigurari orice tip de cladire destinata locuirii permanente - apartament, casa vila - ori locuinte temporare precum casa de vacanta, cu dependintele si anexele acesteia, se arata in comunicat.

Potrivit companiei, aprobarea unui credit de la GE Money nu este conditionata de achizitionarea politei de asigurari ptin intermediul firmei.

Asigurarile de locuinta care pot fi incheiate prin GE Money acopera riscurile de incendiu, trasnet, explozie, caderi ale aparatelor de zbor sau bucati din acestea, izbire de un vehicul.

Pe langa acestea, mai acopera riscurile catastrofice, precum pagubele cauzate de producerea cutremurelor, inundatiilor, a fenomenelor atmosferice - ploaie torentiala (inclusiv efectele indirecte ale acesteia), grindina, furtuna, uragan -, dar si avariile la instalatiile de apa, incalzire si canalizare.

Oficialul GE Money crede ca piata asigurarilor generale din Romania, care a crescut anul trecut cu 33% fata de 2006, va avea o evolutie buna si in acest an.

"Pentru 2008 estimam ca acest ritm de crestere se va mentine, fiind sustinut atat de noile constructii imobiliare si implicit de numarul mare de credite ipotecare ce vor rezulta din vanzarea acestora, cat si de faptul ca gradul de penetrare al asigurarilor in Romania este scazut - 1,77% din produsul intern brut (PIB), comparativ cu tarile din Europa Centrala si de Est", a adaugat Mihai.

continuarea pe The Money Channel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea