Financiar

#asigurare #locuinta #amenda

Asigurarea locuintelor, obligatorie. Afla cat costa

Proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie obligatorie a locuintelor in termen de sase luni , perioada in care PAID estimeaza ca va inregistra un milion de contracte, transmite Mediafax.

"Ar fi bine daca am depasi 10% (din numarul total al locuintelor din Romania, n.r.) in urmatoarele sase luni. Asta inseamna ca pana in ianuarie sa fie un milion de asigurati", a declarat joi Marius Bulugea, presedintele - director general la Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor.

Exceptie fac proprietarii de locuinte care au incheiat polite de impotriva dezastrelor, care vor fi obligati sa incheie si imediat dupa expirarea celor facultative, in cazul in care termenul depaseste 15 ianuarie .

Conform legislatiei, proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare , prima fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta, intre 10 si 20 de euro. Valoarea asigurata a unei locuinte este situata intre 10.000 si 20.000 de euro.

Dupa expirarea termenului de sase luni, cei care nu se vor conforma vor fi sanctionati de primarii cu amenzi intre 100 si 500 lei.

Asigurarea obligatorie acopera cutremurele, inundatiile sau alunecarile de teren.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea