Financiar

Apetitul romanilor pentru consum a scazut in luna mai

Romania a avut, in luna mai, a treia euro avansul a fost de 0,2%. Comparativ cu aprilie 2008, s-au inregistrat cresteri de 1,3%, respectiv 1,2%.

La evolutia lunara, cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri in retail au marcat Luxemburg, de 4,6%, Marea Britanie, de 2,2%, si Austria, de 1,6%, iar cele mai ample scaderi au fost in Romania si Lituania, de 6,3%, urmate de Letonia, cu o diminuare a comertului cu 2,4%.

In mai 2008, comparativ cu luna precedenta, comertul cu alimente, bauturi si tutun a crescut cu 0,8% in UE si cu 0,5% in zona euro, in timp ce sectorul non-alimentar a avut mariri de 1,6%, respectiv 1,7%.

Comparativ cu mai 2007 s-au inregistrat reduceri ale comertului cu alimente, bauturi si tutun atat in UE, de 0,1%, cat si in zona euro, de 1,4%. Spre deosebire, retailul non-alimentar a crescut cu 3,6%, respectiv 1,1%.

In perioada februarie - aprilie 2008, Romania a fost pe primul loc la cresterea vanzarilor din retail, implicit a consumului, cu un avans anual de 15%, 22,5% si 18%, in timp ce in ianuarie, tara noastra a avut al doilea consum dupa Slovacia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea