Financiar

#apartament #imobiliare #preturi

Apartamentele din centrul Capitalei s-au iefinit cu aproape o treime

Apartamentele din zona Unirii s-au ieftinit in medie cu 30,7%, cele din cu 24,7%, iar cele din zona Decebal cu 28,8%, in 2009, potrivit datelor publicate miercuri de portalul www. imobiliare.ro , citate de NewsIn.

"Sunt luate in calcul zonele rezindentiale in care exista zilnic cel putin 30 de oferte active de apartamente vechi si noi situate in blocuri de apartamente, scoase la vanzare pe principalul portal imobiliar din Romania.

Astfel, la 31 decembrie 2009, primul loc in topul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Bucuresti era ocupat de , cu o valoare medie de 1.747 euro/mp de suprafata utila.

Urmeaza zona Unirii cu 1.710 euro/mp si Decebal cu 1.687 euro/mp, mai arata clasamentul portalului imobiliar.

Astfel, topul arata diferit fata de inceputul anului 2009, cand pe primul loc se situa zona Unirii, cu o valoare medie de 2.467 euro/mp, in timp ce Dorobanti ocupa doar pozitia a treia, cu o valoare medie de 2.321 euro/mp.

Preturile apartamentelor din zonele scumpe au evoluat diferit pe parcursul lui 2009 in comparatie cu ce s-a intamplat in restul zonelor, inregistrandu-se scaderi semnificative pe tot parcursul intervalului, chiar si in cea de-a doua jumatate a anului.

De asemenea, rata scaderii preturilor in aceste zone este peste media inregistrata in Bucuresti, de 22,4%.

Astfel, apartamentele din Dorobanti s-au ieftinit in medie cu 24,7%, cele din Unirii cu 30,7%, iar cele din Decebal cu 28,8%.

La polul opus, cartierul cu cele mai ieftine apartamente din Bucuresti este Rahova, unde, pentru un metru patrat de suprafata utila se solicitau, la 31 decembrie 2009, 1.124 euro.

Cele mai active zone din Bucuresti, dupa numarul de oferte eliminate si numarul de oferte active, au fost, in 2009, Militari, Titan si Drumul Taberei , potrivit portalulului citat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea