Financiar

#agricultura #2008 #varujan vosganian

Anul agricol 2008 va fi foarte bun

Invitat la emisiunea "3x3'", realizata de Stelian Tanase, ministrul Finantelor, Varujan Vosganian , a incercat sa explice romanilor de ce nu trebuie sa se teama de scumpiri.

Impactul cresterii pretului gazelor cu 20 la suta in costurile brutarilor si laptarilor este minim, a argumentat Vosganian , pe baza unor calcule. Mai mult, ministrul crede ca majorarea preturilor alimentelor va fi atenuata si de recolta agricola excelenta din acest an.

Ministrul Finantelor spune ca scumpirea cu 20 la suta a gazelor in doar cinci luni nu trebuie sa ne sperie pentru ca nu va atrage dupa sine majorari de preturi similare.

"Am luat de la Registrul Comertului toate fisele brutarilor si laptarilor si am ajuns la concluzia ca impactul gazelor este de sub 1 la suta in costurile lor" a declarat Varujan Vosganian , ministrul Economiei si Finantelor .

Ministrul isi pune mari sperante si in divinitate pentru ca se bazeaza pe o recolta excelenta care sa franeze tavalugul scumpirii alimentelor.

"Anul asta o sa avem un an record cum nu s-a mai vazut din 1990" a precizat Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor.

Vosganian le da asigurari si sindicalistilor ca Guvernul nu are ochi decat pentru ei.

"Doream sa marim salariul. (...) Orice se poate spune despre guvernarea asta numai ca am ratat oportunitati de a ajuta romanii sa traiasca mai bine " a adaugat ministrul Economiei si Finantelor.

Potrivit oficialului, majorarea salariului minim pe economie ar avea efect de bumeragn pentru ca ar genera cresterea inflatiei, ceea ce ar reduce puterea de cumparare a populatiei. Ministrul recunoaste, insa, ca tinta de inflatie pentru acest an, de 3,8 la suta, a fost ratata. In schimb, Vosganian estimeaza o crestere economica de 8 - 8,5 la suta pentru 2008.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea