Financiar

ANRE vrea sa ne oblige la plata unei noi taxe lunare

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) intentioneaza sa aplice tuturor consumatorilor si exportatorilor de energie o taxa care va fi utilizata pentru crearea unei scheme de sprijinire a producatorilor in cogenerare , sistem de productie simultana a electricitatii si caldurii.

Potrivit Mediafax, schema de sprijin de tip bonus se va aplica în perioada 2009-2022 producatorilor de energie electrica si termica în cogenerare, consumatorilor, furnizorilor, operatorilor de retea si administratorului acesteia, respectiv Transelectrica, si de operatorul pietei de energie, OPCOM, arata proiectul de Hotarâre de Guvern (HG) elaborat în acest sens de ANRE.

„Fondurile necesare în vederea aplicarii schemei de sprijin se constituie prin încasarea lunara a contributiei pentru cogenerare de la toti consumatorii de energie electrica, precum si de la furnizorii care exporta energie. ANRE determina anual valoarea contributiei pentru cogenerare, pe baza necesarului de venituri pentru plata bonusurilor si pentru administrarea schemei de sprijin, precum si a cantitatii de energie necesare pentru acoperirea curbei de consum intern si pentru vânzarea la export.

Contributia pentru cogenerare este stabilita anual prin ordin al presedintelui ANRE si poate fi modificata semestrial“, se arata în document.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea