Financiar

#banci #angajati banci #declarare venituri

Angajatii bancilor vor fi nevoiti sa-si declare veniturile la BNR

Ofiterii de credite si cei care detin functii cheie in institutiile bancare vor fi nevoiti sa-si declare veniturile fixe si variabile la Banca Nationala a Romaniei. La randul sau, BNR va fi obligata sa trimita datele autoritatilor UE pana la finele lunii decembrie, anunta capital.ro.

Aceste prevederi sunt cuprinse intr-un Proiect de Ordin postat pe site-ul BNR. Proiectul reprezinta o transpunere in Romania a unui ghid emis de Autoritatea Bancara Europeana care face referire la exercitiul de determinare a tendintelor in materie de remunerare.

Autoritatea Europeana Bancara solicita aceste informatii fiecarei banci locale pentru a realiza o serie de studii despre evolutia si tendintele veniturilor in sistemul bancar.

Statistica finalizata la 31 decembrie 2011 arata ca in sistemul bancar salariul mediu a fost de 4000 de lei in cazul a 65.000 de angajati si peste 6000 de unitati bancare.

Sursa foto: zf.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea