Financiar

#guvern #masuri #criza

Analistii spun ca propunerile de masuri anticriza sunt vagi si prea putin fundamentate

Masurile anticriza propuse de Guvern sunt prea vagi, fara cuantificarea eforturilor bugetare si a efectelor fiecarei actiuni, iar impactul asupra economiei va fi unul redus, considera analistii economici. Acestia apreciaza, in schimb, ca recastigarea increderii investitorilor straini in economia romaneasca , reducerea rapida a deficitului bugetar, sau stimularea fiscala ar trebui sa fie masuri prioritare pe care Executivul sa le ia in calcul in programul anticriza.

Propunerile de masuri anticriza convenite de Guvern au nevoie de o detaliere care sa arate submasurile specifice, in ce interval de timp vor fi implementate, ce efort bugetar implica si ce beneficii aduc, precum si responsabilii pentru implementarea fiecareia in parte, considera Lucian Anghel, economistul sef al BCR, scrie Mediafax.

"Orice plan anticriza este extrem de important de implementat foarte repede. Trebuie sa vedem exemplul Germaniei, care, dupa anuntul planului anticriza, a trecut de a doua zi la implementare", afirma Anghel.

"Formularea masurilor este prea vaga pentru a permite o evaluare a acestora, insa, la prima vedere, este probabil sa aiba un impact relativ redus in economie pe termen mediu, fiindca, in general, nu sunt orientate catre problemele structurale ale economiei romanesti. Nu putem evita la nesfarsit restructurarea aparatului bugetar prin reducere de personal si/sau reducerea salariilor", a declarat Nicolaie Chidesciuc, senior economist ING Bank Romania.

Economistul ING a punctat ca problema principala a actualului Executiv este lipsa spatiului de manevra privind noi masuri de stimulare fiscala, care ar insemna cheltuieli si mai mari si, implicit, un deficit bugetar mai adanc.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea