Financiar

#inflatie #analist #estimare

Analistii financiar-bancari estimeaza o rata a inflatiei de 0,4% in aprilie

Membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania ( AAFBR ) estimeaza ca rata lunara a inflatiei din aprilie 2010 a fost de 0,4% si se asteapta ca rata anuala a inflatiei sa se tempereze la 4% pana la finalul anului.

"Conform opiniilor exprimate de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR) in cadrul unui sondaj intern, rata lunara a inflatiei din aprilie 2010 a fost probabil de 0,4% (estimarile variaza intre 0,2 % si 0,5%), iar cea anuala de 4,3% (estimarile variaza intre 4,2% si 4,4%)", se arata intr-un comunicat al Asociatiilor.

Pentru finalul anului 2010, estimarea membrilor AAFBR plaseaza rata anuala a inflatiei la 4% (estimarile variaza intre 3,6% si 4,9%).

In martie, preturile de consum au sporit cu 0,22% fata de luna februarie, respectiv cu 4,2% fata de nivelul din martie 2009.

La finalul anului trecut, rata anuala a inflatiei se situa la 4,74%, depasind intervalul tintit de Banca Nationala a Romaniei (BNR), pentru finalul lui 2009, de 3,5% plus/minus un punct procentual (2,5%-4,5%).

Pentru sfarsitul lui 2010, BNR tinteste tot o inflatie de 3,5%, cu intervalul aferent de plus/minus un punct procentual, si se asteapta ca rata inflatiei sa se situeze la 3,7%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea