Financiar

#plata #calcul #forfetar #impozit

ANAF: Firmele ar putea plati impozitul forfetar la primarie

impozit forfetar ar trebui calculat, de la 1 ianuarie 2010, in functie de zona din oras unde este amplasat businessul respectiv - unitati de alimentatie publica, spalatorii auto etc. - si platit catre autoritatile locale si nu catre directiile de finante. Aceasta este propunerea presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, ca alternativa la impozitul minim pe profit, scrie Business Standard.

"Eu sustin ca impozitul minim pe profit trebuie sa ramana o masura tranzitorie pentru anul 2009. Intr-o oarecare masura, acesta si-a atins scopul. A responsabilizat anumiti agenti economici care au omis sa isi regleze activitatea sau, mai bine spus, neactivitatea unor societati comerciale. In consecinta, de anul viitor, as vedea introdus un impozit forfetar care, de aceasta data, sa permita incasarea la buget a unor sume sigure si sa fie aplicat contribuabililor care realizeaza evaziune fiscala prin nedeclararea tuturor veniturilor din domenii care sunt mai greu de controlat, precum baruri, restaurante, cafenele sau spalatorii auto”, a declarat ieri, intr-un interviu acordat Busi­ ness Standard, presedintele ANAF.

Sorin Blejnar sustine ca impozitul forfetar ar trebui sa fie incasat de autoritatile locale si sa fie asimilat impozitelor locale. "Odata cu trecerea acestui impozit forfetar la bugetul local, am respecta principiul descentralizarii...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea