Financiar

#aur #pret aur #investitie aur

Ai investit in aur? 1.800 dolari/ uncia in 2012

Pretul aurului va creste cu 15 procente in 2012, atingand valoarea de 1.800 de dolari uncia, a declarat reprezentantul Blackstone Group LP, care a estimat corect cresterea aurului si in 2011.

Estimarea vine dupa ce contractele futures pentru aur au inregistrat cea mai mare crestere in ultimele 10 saptamani, pe fondul cresterii cererii din partea investitorilor si pe fondul deprecierii dolarului. Si argintul a avut de castigat, scrie Bloomberg .

Dolarul a scazut in fata euro , marcat de semnalele ca productia se afla in expansiune atat in SUA, cat si in China.

"Teama in tranzactii a revenit din cauza Iranului. In plus, luam in considerare achizitia de marfuri, din cauza deprecierii dolarului, a declarat Adam Klopfenstein, strateg de piata la Archer Financial Services Inc. din Chicago.

Contractele futures pentru livrarile de aur in luna februarie au urcat cu 2,3% pana la 1,603.40 de dolari uncia pe piata Comex, inregistrand cea mai mare crestere din 25 octombrie 2011 pana acum,

In timp ce preturile au crescut cu 10 procente anul trecut, cel de-al 11-lea avans anual la rand, metalul pretios a pierdut 10 procente doar in luna decembrie si a atins valoarea de 1.523 de dolari uncia pe 29 decembrie, cea mai mica valoare din 7 iulie 2011 pana acum.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea