Financiar

#agricultura #subventii europene #lichiditati #sectorul laptelui #combustibil agricol

Agricultorii vor putea primi subventiile pentru 2010, incepand cu luna octombrie

Agricultorii europeni, incepand cu producatorii de lapte, vor beneficia de plati anticipate ale subventiilor europene "din cauza gravelor lor probleme de lichiditati , provocate de preturile mici si costurile ridicate", a anuntat comiarul pentru agricultura Marianne Fischer Boel, citat de NewsIn.

Producatorii vor putea sa primeasca pana la 70% din ajutoarele pentru productie la care au dreptul pentru 2010 incepand din 16 octombrie 2009, a precizat ea, in cadrul unei reuniuni cu ministrii agriculturii din Uniunea Europeana.

Comisarul european s-a declarat de asemenea pregatita sa prelungeasca plata ajutoarelor pentru stocarea untului de catre exploatatorii care nu reusesc sa il vanda si sa analizeze alte mecanisme de sustinere a preturilor.

Concesiile tehnice raman insa foarte indepartate de regandirea modului european de gestionare a sectorului laptelui
, ceruta luni in strada de miile de producatori, pentru a determina cresterea preturilor .

In Franta, circa 12.600 de producatori au blocat accesul in 92 de laptarii, potrivit celui mai mare sindicat agricol din tara, FNSEA. In Germania, 6.500 de agricultori potrivit organizatorilor si 3.000 potrivit politiei, au manifestat in centrul Berlinului. Guvernul a anuntat dupa aceea scaderea taxelor pe combustibilul agricol.

In Romania, vanzarile de lapte au scazut cu 30% in primele trei luni din 2009, a anuntat ministrul agriculturii Ilie Sarbu .

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea