Financiar

#agricultori #grau #cereale #tarani

Agricultorii vor primi de la stat 0,6 lei pe kilogramul de grau

Statul va cumpara de la tarani 400.000 de tone de grau, in incercarea de a stabiliza pretul cerealelor, care s-au ieftinit brusc odata cu noua recolta.



Producatorii au discutat ieri cu ministrul Agriculturii , Dacian Ciolos , despre achizitionarea de catre stat a 400.000 de tone de grau la preturi cuprinse intre 0,55 si 0, 6 lei , masura care va duce la ridicarea pretului practicat acum pe piata cerealelor.

„Prin cresterea rezervei de stat, se trage un semnal pentru piata legat de pretul graului. Pretul de achizitie va fi de 0,5-0,6 lei pe kilogram. Este doar un semnal, pentru ca nu se vor achizitiona cantitati mari - cel mult zece tone de la un fermier", ne-a declarat Marcel Cucu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania ( LAPAR ). Pretul pe piata a scazut dupa recoltare la 0,35 de lei pentru un kilogram, fiind considerat de multi fermieri drept unul foarte mic.

(continuarea in Adevarul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea