Financiar

#piata #mobila #preturi

Agricultorii autohtoni ar putea sa-si vanda produsele in piete mobile la preturi mai mici

Ministrul Agriculturii Dacian Ciolos si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, impreuna cu un reprezentant al federatiei Agrostar au discutat luni seara despre scaderea preturilor produselor din piete.

Ei vor sa sparga monopolul detinut in prezent de importatorii de legume si fructe si sa permita accesul in piete producatorilor autohtoni. Una dintre solutiile care ar putea fi adoptate sunt pietele mobile, in care producatorii autohtoni sa vanda fructe si legume.

Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, a declarat ca pentru inceput aceasta solutie va fi adoptata in cartierele din Bucuresti, urmand sa se extinda apoi si in celelalte orase ale tarii. Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, promite ca acest proiect va fi demarat in decurs de cateva saptamani.

Pietele mobile vor functiona in locatii desemnate de Primaria capitalei, cu o frecventa de pana la 2-3 ori pe saptamana. Ministerul Agriculturii promoveaza inclusiv ideea personalizarii acestor piete mobile, in asa fel incat bucurestenii sa stie ca in anumite zile pot achizitiona legume si fructe, branzeturi sau peste, la preturi de producator.

In urmatoarele zile se va crea un grup de lucru , format din reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si ai Primariei Capitalei care va pune la punct strategia infiintarii pietelor mobile in cartierele din Bucuresti.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea