Financiar

#pensii #salariu minim #revendicare #salariu #guvern #alegeri legislative #cadou #economie

AFP: Generozitatea Guvernului afecteaza economia romaneasca

Cadourile electorale” oferite cu opt saptamani inaintea alegerilor legislative din 30 noiembrie nu a avut efectul scontat. Rezultatul a fost un val de revendicari salariale care pun in pericol economia Romaniei .


Sub presiunea opozitiei social-democrate, Guvernul a decis, in special, cresterea cu 20 la suta a pensiilor de la 1 octombrie. Incepand cu aceeasi data, salariul minim a fost majorat de la 500 la 540 de lei, alaturi de ajutoarele de somaj si subventiile pentru agricultori .


Ceea ce a determinat valul de proteste a fost votul favorabil acordat, marti, de deputati, indiferent de culoarea politica, cresterii salariale de 50 la suta pentru profesori, o masura care ar costa Guvernul peste un miliard de euro in 2009, adica aproape un procent din PIB. Desi a criticat-o, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei , a votat in favoarea acestei masuri, in aplauzele profesorilor prezenti in sala de sedinte, gest care a starnit dezaprobarea sefului Executivului.

(Cititi restul articolului in Cronica Romana)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea