Financiar

#adrian vasilescu #bnr #recesiune #stagflatie #traian băsescu

Adrian Vasilescu: Romania nu va putea sa evite recesiunea in acest an

Tara noastra nu are cum sa evite recesiunea in acest an, iar la sfarsitul lunii iunie statisticile vor confirma oficial acest fapt, este de parere Adrian Vasilescu , consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, care a confirmat in acest fel afirmatiile facute la sfaristul saptamanii trecute de presedintele Traian Basescu cu privire la situatia economica a tarii.

"Romania nu are cum sa evite recesiunea la sfarsitul acestui prim semestru al anului 2009", a declarat pentru The Money Channel consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu, care a tinut totodata sa sublinieze faptul ca in tara noastra nu exista risc de stagflatie , adica de inflatie mare si scadere economica .

Vestea buna, crede Vasilescu, este ca Romania nu va avea parte de stagflatie, adica de economie pe minus si crestere a inflatiei si ca BNR este institutia care va evita fenomenul stagflatiei prin stabilizarea preturilor.

Totodata, consilierul lui Mugur Isarescu a mai precizat ca stirea ca Romania risca sa intre in recesiune economica in 2009 a fost expusa de reprezentantii Bancii Centrale inca de la inceputul anului curent.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea