Financiar

#semnatura #stampila PFA #eliminare stampila

Adio, stampila! Semnatura este suficienta!

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, in sedinta de miercuri a Guvernului, va fi adoptata o ordonanta privind eliminarea obligativitatii stampilei pentru firme, subliniind ca Romania va arata, cu siguranta, mai bine cu cat mai multa comunicare informatizata.

"Azi avem o ordonanta simpla, dar istorica. Domnule ministru Teodorovici, azi desfiintam stampila? Ziceti, jurati ca asa este", a spus prim-ministrul, in debutul sedintei de Guvern, scrie realitateatv.net.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a confirmat anuntul: "Asa este. De la momentul publicarii in Monitorul Oficial dispare aceasta obligatie a contribuabilului in relatia cu statul roman de a folosi aceasta forma invechita".

"In prezent, desi nu au fost identificate prevederi legale de nivelul legislatiei primare care sa instituie obligatia pentru persoane fizice autorizate, liber profesionisti, persoane juridice sau alte entitati fara personalitate juridica de a utiliza stampila in relatia cu autoritatile sau institutiile publice sau in relatiile dintre acestea, totusi exista o anumita uzanta in utilizarea stampilei. De asemenea, exista si legislatie secundara care impune aplicarea stampilei pe documentele ce se depun la diverse autoritati publice", se arata in comunicatul Ministerului Finantelor.

“Atentie! Deoarece dispozitiile fac parte dintr-o propunere de ordonanta aprobata de Executiv, aplicarea acestora este conditionata doar de publicarea in Monitorul Oficial. Practic, prevederile vor intra in vigoare si se pot aplica in trei zile de la publicarea actului normativ”, scrie avocatnet.ro.

Sursa foto: brentgalloway.me

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea