Financiar

#automobil #spalatorii auto #spalare masini #vopsea inteligenta #Nissan Note

Adio, spalatorii auto! Iata automobilul care se curata singur!

Nissan, gigantul auto din Japonia, a anuntat ca va lansa pe piata masina care nu va avea nevoie de spalari exterioare. Proiectul producatorului nipon se bazeaza pe nanotehnologia vopselei aplicata caroseriei autoturismului.

Vopseaua "inteligenta" este hidrofoba si oleofoba, nepermitand apei murdare si uleiurilor sa se depuna pe suprafata ei. Calitatile au fost deja testate pentru modelul Nissan Note ce va fi lansat pe piata din Marea Britanie din noiembrie 2014.

Pretul aplicarii unui strat de vopsea inteligenta a fost estimat la 750 de dolari. Purtatorii de cuvant ai companiei au precizat ca inventia va usura viata soferilor atat in privinta economiilor realizate prin evitarea spalatoriilor auto, cat si prin timpul alocat acestei proceduri.

Testele in conditii de trafic normal sunt programate sa inceapa de luna viitoare la centrul tehnic detinut de companie la Cranfield, in comitatul Bedford.

Sursa foto: autoexpress.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea