Financiar

#politica #banci #recesiune #criza #incredere #romania #economie

Activitatea economica a fost afectata, in 2009, de instabilitatea politica si reticenta bancilor

Instabilitatea politica si reticenta bancilor au fost principalele probleme care au afectat activitatea firmelor in acest an, sustin reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii ( CNIPMMR ). "35% din cauzele scaderii afacerilor apartin statului, 25% mediului politic instabil, 22% bancilor si doar 18% crizei.

Asta arata o capacitate foarte redusa a statului de a gestiona criza. Astfel, o criza care a aparut din cauze exogene ne-a afectat din cauza incapacitatii statului de a gestiona criza", a declarat ieri Ovidiu Nicolescu , presedintele CNIPMMR , citand rezultatele unui studiu realizat la nivelul firmelor mici si mijlocii. Firmele se confrunta cu un Blocaj financiar tot mai accentuat generat de incetarea sau amanarea platilor pentru bunurile si serviciile cumparare de catre autoritatile publice centrale si locale, adauga si liderii UGIR-1903.

 ( citeste continuarea in Gardianul )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea