Financiar

#pret #accize #taxe #crestere

Accizele cresc preturile in 2010

Cresterea accizelor si deprecierea leului in fata euro va duce la scumpiri in 2010. Romanii vor plati mai mult la curent, la benzina, pe tigari si bauturi si pe produsele de baza, din cauza efectului de lant la capitolul scumpiri.

De la 1 ianuarie 2010 va intra in vigoare un nou val de scumpiri . Deprecierea leului in raport cu euro va creste taxele cu 13% iar benzina si tigarile vor avea un pret mai mare din cauza cresterii accizelor.

Potrivit Adevarul, valoarea accizelor si a taxei de poluare pe automobile ce urmeaza sa fie platite de populatie si firme in 2010 va fi calculata la cursul de schimb de 4,218 lei/euro, anuntat pentru astazi de Banca Centrala Europeana (BCE), fata de 3,7364 lei/euro, cat a fost in 2009.

Astfel, de astazi, Romania se aliniaza la directiva europeana privind metodologia de calcul al accizelor.

Aceasta diferenta se va vedea in pretul alcoolului si tutunului, dar si la banii dati pentru plata curentului electric si combustibilului pentru masina.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea