Financiar

A inceput adererea continua la sistemul de pensii private obligatorii

La finalul saptamanii trecute a demarat procesul de aderare continua in sistemul Pilonului II, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a modificarilor si completarilor aduse normei.

Aderarea continua este procesul prin care persoanele eligibile devin participanti la un fond de pensii administrat privat, din proprie initiativa, prin semnarea unui act individual de aderare sau prin repartizarea aleatorie de catre CNPAS, ulterior procesului de aderare initiala la fondurile de pensii administrate privat.

Potrivit noilor prevederi referitoare la aderarea continua si evidenta participantilor in sistemul Pilonului II, persoanele eligibile, care nu au implinit varsta de 35 de ani, sunt obligate sa adere la un fond de pensii administrat privat, in termen de 4 luni de la data la care devin eligibile.

Persoanele eligibile cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, pot sa adere in orice moment la un fond de pensii administrat privat. O persoana poate adera la un singur fond de pensii administrat privat care a fost autorizat de catre CSSPP.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea