Financiar

#partener de afaceri #partener #afaceri

8 motive pentru care merita sa ai un partener de afaceri

Stabilirea unei relatii de business cu anumiti colaboratori este esentiala pentru dezvoltarea si performanta companiei. De cele mai multe ori, doua minti luminate fac mai mult decat una singura, asa ca, orice antreprenor ar trebui sa imbratiseze, fara retinere, ideea unui parteneriat in afaceri. Indiferent ca vorbim de idei, experienta in business, resurse financiare, reputatie, anumite competente, cunostinte sau calitati, drumul spre succes parca devine mai simplu, atunci cand ai pe cineva alaturi. Iata cateva motive pentru care merita sa ai un partener de afaceri:

1. Aport de capital

De departe, cel mai important avantaj pe care il ofera asocierea cu o companie sau un alt antreprenor o reprezinta aportul de capital. Daca esti la inceput de drum, iti va fi mult mai usor sa pui pe picioare un business, pentru ca vei avea cu cine sa imparti cheltuielile. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care esti de mai multi ani pe piata, dar ai nevoie de investitii pentru lansarea unui produs sau serviciu nou ori pentru extinderea companiei.

2. Poti obtine mai usor o finantare

Un parteneriat poate implica doi sau mai multi colaboratori care lucreaza impreuna in aceeasi afacere. In baza acestei relatii profesionale, compania pe care o conduc poate obtine mai usor finantare, in special daca este vorba de o suma mai mare. Bancile, investitorii sau finantatorii acorda mai multa incredere parteneriatelor intrucat responsabilitatea businessului nu apartine unei singure persoane.

3. Abilitati si competente suplimentare

In mod clar, niciun antreprenor nu se poate lauda ca le stie pe toate. Sunt atat de multe lucruri de pus la punct pentru a dezvolta un business de succes incat unei persoane ii este imposibil sa se imparta in atat de multe directii diferite. Un partener de afaceri te poate completa foarte bine, de exemplu, daca tu ai experienta in vanzari, el poate detine abilitati mai bune administrative sau financiare.

4. Experienta in business

Atunci cand ai nevoie de un profesionist, cel mai bine este sa-ti indrepti atentia spre o persoana ori o companie cu experienta in domeniu. Poti colabora cu firme locale pentru a-ti creste businessul sau chiar si cu societati din lumea intreaga, mai ales ca acestea iti pot oferi o viziune diferita fata de ceea ce cunosti. Totusi, fa o verificare a firmelor internationale aici, daca vrei sa te bucuri de experienta companiilor din alte state fara sa intampini incidente in relatia profesionala.

5. O mai buna interactiune a ideilor

Alinierea intereselor reprezinta un motiv suficient de bun pentru a avea un partener de afaceri. Atunci cand doi sau mai multi oameni muncesc impreuna pentru acelasi tel, se iau decizii constructive mai usor. Poate ca ai deja angajati sau o echipa de consilieri gata sa te ajute in orice situatie, insa, obiectivele lor s-ar putea sa nu fie la fel cu ale tale, pentru ca nu aveti aceleiasi atributii.

6. Sprijin reciproc

Un partener de afaceri te poate inlocui fara probleme cand ai o problema sau daca vrei sa pleci in vacanta, fara sa-ti faci griji de ceea ce se va intampla in companie. De asemenea, poti beneficia de un program mai flexibil, daca nu trebuie sa fii in permanenta prezent la firma, iar stresul gestionarii businessului si munca vor fi impartite la doi.

7. O imagine excelenta pe piata

Adesea, anumiti antreprenori isi aleg partenerii de afaceri doar pentru a „profita” de reputatia lor. Profesionistii sau firmele cu o istorie indelungata se bucura de o imagine deosebita pe piata, asa ca asocierea cu un astfel de colaborator iti poate aduce numai beneficii.

8. Profituri mai mari

Bineinteles, un partener de afaceri poate reprezenta succesul sau esecul unei companii. Insa, daca impartasiti o viziune comuna si munciti pentru a va depasi asteptarile, castigurile vor fi pe masura eforturilor depuse. Profiturile a doi parteneri sunt, de obicei, mai mari decat cele pe care aceleasi persoane le pot obtine separat.

Un partener de afaceri poate reprezentat solutia salvatoare, atunci cand esti intr-un impas cu firma ta sau cand vrei sa cresti valoarea businessului. Acesta poate aduce bani in plus, strategii noi de vanzare, oameni sau alte lucruri ce pot ajuta firma sa creasca. Prin urmare, nu spune „Nu“ unei relatii profesionale, chiar daca trebuie sa cedezi o parte din afacere. Castigurile vor fi in avantajul amandurora.

Sursa foto: https://p0.piqsels.com/preview/895/844/883/achievement-agreement-business-businessman.jpg

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea