Financiar

# igiena afaceri #covid #coronavirus #pandemie #afaceri

7 sfaturi de igiena pentru afacerea ta in perioada Covid-19

Pandemia de Covid-19 i-a determinat pe proprietarii de afaceri sa se adapteze in timp real normelor sanitare impuse de autoritati si chiar restrictiilor pe care le cunoastem cu totii atat de bine. In privinta igienei asigurate clientilor si personalului, angajatorii au tinut cont de urmatoarele sfaturi, pe care le descoperim impreuna in randurile de mai jos:

 

Masca este obligatorie in cazul personalului

Purtarea corecta a mastii reprezinta una dintre cele mai simple metode prin care se poate minimiza riscul transmiterii noului coronavirus. Angajatii trebuie sa poarte masca, in mod corect, acoperindu-si astfel nasul si gura.

Si clientii magazinelor, farmaciilor, centrelor comerciale / centrelor de infrumusetare sunt obligati sa poarte masca, si chiar cei care se afla in locatii de tip HoReCa (baruri sau restaurante), masca fiind obligatorie atunci cand utilizeaza toaleta locatiei respective.

Piesele de mobilier sunt dezinfectate periodic

Se vor utiliza dezinfectanti profesionali, testati clinic impotriva noului Sars-Cov 2, astfel incat actiunea de igienizare a corpurilor de mobilier, sau a altor suprafete cu care clientii si personalul intra in contact, sa poata garanta rezultate indreptate catre minimizarea riscului.

O solutie de calitate curata si dezinfecteaza in acelasi pas, poate fi pulverizata direct dintr-un recipient, se aplica usor pe suprafata respectiva, iar la stergerea acesteia, nu lasa o pelicula sau dare inestetice. Mai mult decat atat, o solutie pentru igienizarea periodica a suprafetelor nu are miros (caracteristica extrem de importanta, mai ales pentru baruri sau restaurante).

Solutiile de igienizare sunt obligatorii in locatii

Acestea trebuie sa le ofere clientilor resursele necesare pentru asigurarea unui nivel cat mai bun de igienizare, conform normelor Covid-19. Asadar, in zona de acces trebuie instalat un dispenser cu dezinfectant de maini, testat clinic impotriva agentilor patogeni (asa cum este si noul Sars-Cov 2).

La baie, tehnologizarea intregului “arsenal” de produse pentru igienizarea mainilor le ofera clientilor mai multa incredere in grija afacerii respective pentru sanatatea lor. Se recomanda investitii in produse de tipul “handsfree”, precum: obiecte sanitare (chiuvete, vase de toaleta, pisoare) activate prin senzor, dispenser pentru prosop matic, suflanta cu aer cald pentru uscarea mainilor etc

Mesajele cu normele de igiena trebuie sa fie vizibile

Este extrem de important ca un business sa contribuie la informarea propriilor clienti si angajati, privind respectarea normelor de igiena impotriva raspandirii noului coronavirus. Astfel, mesajele de atentionare trebuie afisate in zone descrise de un tranzit ridicat, fiind simplu de citit / inteles de orice persoana adulta.

Mai mult decat atat, in cazul unor locatii hoteliere, cafenele sau restaurante, aceste mesaje cu normele de igiena Covid-19 pot fi redactate si in alte limbi de circulatie internationala, astfel incat clientii straini sa fie informati cu privire la obligativitatea anumitor aspecte.

Distantarea / aglomerarea respecta prevederile legale

Se va tine cont in continuare de normele impuse de autoritatile locale, chiar si in cazul unor prevederi dispuse in timp real, pe baza numarului de imbolnaviri la mia de locuitori. In cazul spatiilor interioare, dar si a zonelor din exterior, ce apartin de baruri, cafenele sau restaurante, distantarea intre mese si numarul maxim admis la o baza reprezinta valori ce pot varia de la o perioada la alta, pe acelasi principiu al numarului de imbolnaviri inregistrat.

Termoscanarea ramane obligatorie pentru anumite locatii

La intrarea in farmacii, magazine alimentare sau mari centre comerciale, termoscanarea clientilor poate reprezenta o masura obligatorie, in contextul cresterii numarului de imbolnaviri la mia de locuitori. Termoscanarea reprezinta o masura implementata doar pe baza de aparate omologate, de catre personal instruit sa realizeze aceasta actiune.

Preparatele se realizeaza conform normelor Covid-19

In cazul normelor de siguranta aplicate in bucatariile locatiilor HoReCa, in contextul pandemiei globale cu care ne confruntam, acestea se concentreaza pe asigurarea unui cadru cat mai sigur, din punct de vedere al igienei dintr-un astfel de perimetru:

  • Spalarea pe maini cu sapun antibacterian si apa, cel putin 20 de secunde inainte de prepararea unui preparat, urmata de purtarea unor manusi;
  • Inlaturarea oricarui ambalaj inutil si depozitarea acestuia intr-un cos de gunoi ce dispune si de capac
  • Igienizarea conservelor si a altor recipiente in care se afla materii prime alimentare, insa cu o solutie de igienizare recomandata pentru un spatiu in care se prepara alimente etc

Iata care sunt cele mai importante norme de igiena de care afacerile trebuie sa tina cont in aceasta perioada, mai ales cele din zona serviciilor de tip HoReCa sau retail.

Respectarea acestora nu doar ca minimizeaza riscul raspandirii noului Sars-Cov 2, dar le si asigura clientilor o perceptie pozitiva, privind mobilizarea afacerii respective in fata acestei probleme sanitare. 

Sursa foto: shutterstock.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea