Financiar

#crestere business #business 2019 #business

7 modalitati de a-ti creste businessul in 2019

2019 se anunta a fi un an interesant pentru afaceri, mai ales prin prisma evolutiei politice si economice. Ambele sunt imprevizibile la nivel global, dar si national, astfel ca anul acesta aduce cu sine riscuri noi, dar si oportunitati grozave, care pot fi speculate de antreprenori bine pregatiti si orientati. In 2019 iti poti creste afacerea, insa pentru asta este nevoie sa pui in practica modalitati inspirate de dezvoltare si sa alegi solutii de business moderne si cu adevarat utile.

1. Apeleaza la ERP software

ERP sau Enterprise Resource Planning (Planificarea Resurselor Intreprinderii) este o solutie software foarte populara in randul marilor companii pentru ca, asa cum sugereaza si denumirea, ajuta la gestionarea proceselor si operatiunilor derulate de catre o companie.

Softul ERP se foloseste de baze de date si faciliteaza controlul integrat a fiecarei componente a afacerii, online, ceea ce face mai usoara comunicarea si cooperarea oamenilor din diferite departamente sau chiar regiuni. ERP integreaza activitatile de productie, financiar, HR, aprovizionare, servicii, achizitii si orice alta categorie de activitate care poate exista in companie, iar inteligenta artificiala pe care softul o utilizeaza va face o diferenta uriasa si pentru compania ta.

Vei avea acces imediat la informatie precisa, rapoarte rapide si corecte, iar productivitatea va creste. ERP te ajuta si sa fii mai agil, pentru ca iti ofera acces la date in timp real, ceea ce iti poate facilita accesul la anumite oportunitati pe care altfel, poate, nu le-ai fructifica in timp util. Automatizarea devine un proces tot mai comun si in afacerile romanesti, astfel ca decizia de a apela la o astfel de solutie poate sa iti creasca enorm afacerea intr-un timp scurt.

2. Pastreaza o baza solida

Atunci cand pleci la drum cu o afacere, trebuie sa stii ca exista o sansa buna ca ea sa fie absorbita de o companie mai mare. In functie de cum iti asterni, asa vei dormi, iar un inceput sanatos si bazat pe evidente cat mai detaliate vor transforma compania ta intr-una interesanta pentru potentialii cumparatori. Pastreaza inca de la inceput informatiile financiare si protejeaza-le de potentialele atacuri cibernetice, tot mai des intalnite in ultima vreme.

3. Cunoaste-ti domeniul de activitate

Pentru a-ti putea creste afacerea, este foarte important sa cunosti in detaliu domeniul in care activezi. Factorii economici actuali variaza de la o zi la alta si trebuie sa fii in permanenta in contact cu modul in care este afectat domeniul tau. Citeste, documenteaza-te, consulta experti si fii mereu in contact cu piata pe care activezi. Asta te va ajuta sa anticipezi evolutia lucrurilor si sa preintampini potentialele probleme.

4. Dezvolta o cultura organizationala sanatoasa

O cultura organizationala puternica sta la baza unui brand sanatos si capabil de dezvoltare. Incearca sa ai o companie formata din oameni cu viziuni similare, dar si cu idei diferite, oameni care sa aduca un plus de creativitate si care sa contribuie in mod real la evolutia afacerii tale. Este o perioada excelenta pentru a integra oameni din minoritati dezavantajate, care pot crea un mix cultural ideal pentru o afacere aflata in curs de dezvoltare. Initiativele care tin cont de astfel de detalii beneficiaza de atentie si din partea mass-media, astfel ca imaginea companiei tale ar avea mult de castigat.

5. Pune accent pe client si pe nevoile sale

Chiar daca preocuparea ta principala este aceea de a-ti dezvolta afacerea, trebuie sa stii ca acest lucru nu este posibil fara asigurarea satisfactiei clientilor pe care ii ai. Fii mereu orientat catre nevoile si asteptarile lor, incearca sa le anticipezi si sa speculezi potentialele momente in care ii poti surprinde cu servicii sau produse pe care nici nu stiau ca si le doresc. Nu te feri sa investesti in studii de piata, pentru ca numai o afacere care isi cunoaste publicul poate fi o afacere de succes.

6. Gandeste in perspectiva

Ritmul in care se desfasoara progresul tehnologic, precum si concurenta tot mai acerba de pe piete te obliga sa incerci sa previzionezi ceea ce urmeaza sa se intample. Investeste in inovatie si cercetare si incearca sa anticipezi nevoile clientilor tai, in asa fel incat sa fii mereu in pas cu piata si cu nevoile care pot aparea sau se pot dezvolta pe parcursul timpului.

7. Asuma-ti riscuri

Orice investitie presupune un risc si orice incercare poate sa dea gres. Dar datoria ta, ca antreprenor care vrea sa isi dezvolte afacerea, este sa te impaci cu ideea ca astfel de lucruri se pot intampla si fac parte din traseul firesc al unei afaceri. Nu toate vor iesi asa cum speri, insa fiecare greseala este o lectie. Investeste in echipamente de calitate, in cercetare si in idei noi, iar roadele vor aparea mai devreme sau mai tarziu.

Asadar, anul 2019 se anunta a fi unul cu potential deosebit pentru afaceri, iar oportunitatile care vor aparea pot fi fructificate daca pornesti la drum cu un plan bine pus la punct. Cunoaste piata pe care activezi, cunoaste-ti clientul, pastreaza evidente financiare ale activitatii tale, lucreaza la cultura organizationala, incearca sa previzionezi, investeste in echipamente si softuri moderne si nu uita ca orice investitie implica un risc.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea