Financiar

#angajati #economie #salariu minim #fisc

60% dintre angajati spun ca in 2007 au fost platiti cu minimul pe economie

Mai mult de 60% dintre angajatii romani, adica aproape patru milioane, au declarat la Fisc ca au beneficiat anul trecut de salariul minim pe eco­nomie.

 

In acelasi timp, circa o treime din total, adica 2,4 milioane de angajati sustin ca au trait doar cu 390 de lei pe luna, sala­riul minim de anul trecut. Din cele 6,4 milioane de fise fiscale privind veniturile din functia de baza, 3,94 milioane de angajati au declarat ca au avut inregistrat pe cartea de munca salariul minim pe economie , potrivit datelor furnizate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) agentiei Mediafax.

Cifra depaseste cu mult datele oficiale ale Ministerului de Finante, conform carora numai circa un milion de angajati au salarii mai mici de 600 de lei, procentul de 60% fiind astfel, conform Finantelor, de cel putin patru ori mai mic, luand in calcul diferenta de la salariul minim la 600 de lei.

(Cititi restul articolului in Gandul)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea