Financiar

#card bancar #masuri de siguranta #frauda card #sisteme de criptare #certificari

5 sfaturi pentru a evita frauda cardului bancar

Frauda cardurilor bancare a luat, in ultima perioada, o mare amploare. Desi sistemele de protectie ala bancilor sunt din ce in ce mai sofisticate si atent monitorizate, hotii reusesc sa treaca cu brio peste orice obstacol. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa eviti frauda cardului tau bancar.

1 Ia-ti masuri de protectie suplimentare

Pentru a evita frauda cardurilor bancare, este important sa iti iei, pe langa masurile standard de protectie, si altele de siguranta. Poti opta, de exemplu, pentru un serviciu care iti ofera informatii detaliate pentru toate tranzactiile pe care le-ai facut. Astfel, vei putea urmari si gestiona toate platile si vei putea sesiza mult mai usor eventualele abateri. In plus, daca se intampla sa iti dispara bani de pe card, vei putea descoperi mult mai usor care sunt tranzactiile suspecte.

2 Fii atent la certificari

Asigura-te ca programul de plata este protejat, actualizat si certificat PA - DSS (certificare standard pentru siguranta datelor la plata), dar si ca afacerea ta primeste certificatul PCI-DSS, care ofera protectie la plata cu cardul conform standardelor in industrie. Aceste certificari te asigura ca agentul procesor a respectat o serie de bune practici care iti asigura securitatea informatiilor procesate atunci cand efectuezi plati cu cardul de credit.

3 Foloseste sistemele de criptare

Un alt sistem care te poate tine departe de fraudele bancare este acela de criptare a datelor. Acesta reduce riscul ca datele de pe cardul tau sa fie interceptate atunci cand sunt trimise de la un dispozitiv la altul. De asemenea, acest sistem previne si ca datele contului tau de card sa fie furate electronic, de aceea toate dispozitivele de telefonie mobila de plata sau portalurile de plata online trebuie sa aiba un sistem de criptare a datelor.

4 Fii atent la dispozitivele atasate

De multe ori, hotii folosesc diverse dispozitive pe care le ataseaza la bancomate, prin care reusesc sa preia informatii pe care le folosesc ulterior la spargerea conturilor. Intr-o companie trebuie, de asemenea, ca angajatii sa fie foarte atenti la platile pe care le fac clientii cu cardul. De multe ori, acestia folosesc carduri cu dispozitive atasate de citire a datelor.

Sursa foto: logisticsplus.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea