Financiar

#cumparaturi #bonuri fiscale #bonuri #bonuri cumparaturi #pastrare bonuri

5 motive pentru care TREBUIE sa pastrezi bonurile de la casa de marcat

Cei mai multi dintre noi obisnuim sa aruncam bonul de la casa de marcat imediat ce am iesit din magazin. Iata insa cateva motive care ar trebui sa te faca sa te razgandesti daca si tu faci la fel:

1. Linistea sufleteasca

Daca pastrezi bonurile, vei stii intotdeauna pe ce s-au dus banii si vei avea la orice ora un control asupra cheltuielilor.

2. Dovada achizitiei

E posibil ca uneori sa fii nevoit sa prezinti dovada achizitionarii unui produs pentru a obtine o garantie. La fel se poate intampla si in cazul in care ai comandat un produs online.

3. Returnarea produsului

In cazul in care nu esti multumit de un produs il poti restitui, insa doar daca ai pastrat bonul sau factura. Altfel, poti sa iti iei adio!

4. Stabilirea bugetului

La sfarsitul fiecarei luni poti face o retrospectiva a cheltuielilor si iti poti imparti mai simplu resursele in functie de domeniile pe care obisnuiesti sa cheltuiesti mai multi bani sau poti sa iti dai seama de unde mai poti reduce din cheltuieli.

5. Deduceri

Pastrarea chitantelor iti va fi utila atunci cand vei face bilantul anual si va trebui sa faci dovada cheltuielilor pentru deduceri fiscale. Daca ai cumparat ceva care iti este util la locul de munca poti obtine o decontare, insa doar daca prezinti bonul sau factura fiscala.

Sursa foto: biddybytes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea