Financiar

#cumparaturi #bani #cumpatare #gestionare bani

5 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre bani

Chiar daca crezi ca ai o buna gestiune a banilor, uneori situatia financiara poate deveni una coplesitoare. Exista insa unele principii fundamentale despre bani, pe care nu ar trebui sa le treci niciodata cu vederea. Iata cateva dintre acestea.

1. Nu exista scurtaturi

Daca cineva iti spune ca iti poti dubla banii intr-un timp foarte scurt, fara niciun risc, nu intra in acest joc. Tine-i in buzunar si mergi mai departe, deoarece dublarea banilor intr-un timp foarte scurt semnifica o rentabilitate mare temporara, care de fiecare data impune riscuri si, totodata, investitii dezamagitoare.

2. Nu fi tentat de obiectele noi

Pe piata apar de fiecare data noi produse sau aparate de ultima generatie. Ceea ce trebuie insa sa stii este faptul ca nu intotdeauna acestea sunt si cele mai bune. Nu incerca sa te arunci in face investitii in aparate de ultima generatie. Acestea isi pierd valoarea rapid, iar tu vei fi dezamagit de deprecierea lor.

3. Cumpara cumpatat

Obiectele de ultima generatie nu sunt singura sursa de cheltuieli inutile. Uita-te si la numeroasele produse pe care le cumperi si pe care nu le consumi. Multe dintre alimentele pe care le achizitionezi ajung intr-un final la gunoi. Incearca sa cumperi cumpatat, tinand cont de limite si necesitatile pe care le ai cu adevarat.

4. Nu te priva

Disciplina in ceea ce priveste cheltuielile este necesara pana intr-un anumit punct, de aceea este foarte important sa nu uiti si de distractii. Daca esti prea strict cu cheltuielile tale, te poate incerca sentimentul de privare, care, la randul sau, poate aduce execese in privinta cheltuielilor intr-un moment de ratacire.

5. Decide singur cat inseamna indeajuns

Este in natura umana sa ne extindem stilul de viata si sa visam la venituri mari, insa, pentru a avea o imagine obiectiva asupra bugetului nostru, ar fi bine sa analizam cu atentie banii de care dispunem si sa ne impunem anumite standarde de viata in functie de ele, si nu dupa visuri.

Sursa foto: yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea