Financiar

#telefoane mobile #datorii #abonati #biroul de credit

372.000 datornici la firmele de telefonie mobila risca sa nu obtina credite

Romanii care au omis sa isi achite la timp facturile la mobil ar putea avea surpriza sa constate, in scurt timp, ca, pe langa faptul ca nu mai pot obtine un credit la banca, nu mai primesc energie electrica sau compania de utilitati nu le mai ridica gunoiul. Operatorii de telefonie mobila abia asteapta sa poata raporta date despre clientii lor la Biroul de Credit , ca astfel sa poata avea acces la informatii despre alte restante ale acestora la banci sau companii de leasing, sau, in viitor, la utilitati, scrie Gandul. 

"Una dintre companiile de telefonie mobila a facut o solicitare pentru a fi inclusa la Biroul de Credit. S-ar deschide astfel o cutie a Pandorei. Daca i-ar fi acceptat accesul acestei companii, vor dori sa aiba acces la datele Biroului de Credit si celelalte companii de telefonie mobila, precum si companii de utilitati", a declarat pentru Gandul Mihail Meiu, director in cadrul Autoritatii Nationale de Protectie a Consumatorilor (ANPC).

(citeste continuarea pe Gandul.info)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea