Financiar

#cafea #femei #economii #tinute # cont de economii #sfaturi experti

3 ponturi pentru ca orice femeie sa economiseasca bani

Criza financiara ne constrange sa fim mult mai atenti atunci cand hotaram sa facem chiar si cele mai mici investitii. Gestionarea banilor a devenit una dintre grijile cotidiene ale romanilor, in special a femeilor, care se ocupa indeaproape cu aprovizionarea casei. Iata cateva sfaturi pe care le ofera femeilor expertii financiari.

1 Schimba-ti obiceiurile

Una dintre cele mai importante masuri pe care trebuie sa le iei este aceea de a prelua controlul asupra propriilor bani. Incearca sa elimini cateva dintre obiceiurile costisitoare pe care le ai. Daca obisnuiesti sa iti cumperi cafea in fiecare dimineata, ar trebui sa faci un calcul rapid sa vezi cati bani cheltuiesti. Destul de mult, nu? Cea mai ieftina metoda ar fi sa iti aduci cafea de acasa si sa o prepari la birou.

2 Renunta la shoppingul "de moment"

O alta investitie care le preocupa pe femei si le fac sa risipeasca sume destul de mari este shoppingul. Acestea isi cumpara diverse obiecte sau tinute doar dintr-un simplu impuls, fara sa aiba cu adevarat nevoie de acel lucru.

3 Incepe sa investesti

Pune din fiecare salariul o suma fixa de bani, in fiecare luna, intr-un cont de economii. De exemplu, pastreaza 20% intr-un cont, 50% foloseste-i pentru cheltuielile zilnice, iar restul incearca sa ii investesti intr-o afacere.

Sursa foto euforia.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea