Financiar

#locuinte noi Capitala #constructie locuinte #proiecte rezidentiale #locuinte noi

2016, cel mai bun an imobiliar din istorie: 14.000 de locuinte noi

Anul acesta, in Capitala si in imprejurimi vor fi finalizate peste 14.000 de locuinte in proiecte rezidentiale, in crestere cu peste 25% fata de anul anterior! De fapt, este cea mai mare cifra de finalizari din istoria pietei rezidentiale moderne din Romania.

La nivel national vor fi finalizate in acest an peste 30.000 de locuinte in proiecte rezidentiale amplasate in marile orase, cele mai dezvoltate piete regionale fiind Cluj Napoca (peste 3.500 de livrari, incluzand si Florestiul), Sibiu (aproximativ 3.500 de locuinte noi vor fi terminate in 2016), Constanta (peste 2.000 de unitati in constructie) si Brasov (aproximativ 1750 de livrari programate pentru 2016), potrivit studiului Coldwell Banker Affiliates of Romania privind piata rezidentiala din 2016.

Cea mai mare pondere a noilor locuinte din Capitala, reprezentand aproximativ 53,5%, se adreseaza segmentului mass market, adica proiecte amplasate in zone marginase ale Bucurestiului sau in interiorul marilor cartiere, care ofera in general un bun acces catre reteaua publica de transport in comun, finisaje de calitate medie si suprafete de regula similare cu cele ale locuintelor vechi.

Dezvoltarea segmentul de birouri in zonele de nord si centru – vest din Bucuresti, unde lucreaza peste 100.000 de persoane, precum si cresterea veniturilor au determinat tot mai multi dezvoltatori sa construiasca proiecte adresate clasei middle market, peste 6.000 de locuinte fiind in constructie in acest moment in Bucuresti si imprejurimi, reprezentand aproximativ 39% din totalul finalizarilor din acest an.

Zonele de sud si de vest nu mai atrag cea mai mare pondere a proiectelor rezidentiale dezvoltate, in zonele semicentrale si de nord urmand a fi livrate un numar similar de locuinte in 2016. in acelasi timp, zona de est incepe sa se contureze ca un nou pol de dezvoltare rezidentiala, cu aproape 2.000 de locuinte care vor fi finalizate in 2016.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea